За по-старите поколения пловдивчани Панаирът беше друг свят - на имането,

...
За по-старите поколения пловдивчани Панаирът беше друг свят - на имането,
Коментари Харесай

На Панаира само с противогаз! Няма да повярвате как го чистят СНИМКИ

За по-старите генерации пловдивчани Панаирът беше различен свят - на имането, на лъскавото, на свободното. Това беше мястото, на което цъкахме с език - и на революционните хрумвания, и на смелите дизайнерски решения, и на чистотата. Та за чистотата ни е думата... 

Утре в Пловдив се открива 77-ото издание на Международния механически панаир, на което се допуска, че ще се срещнем с модерното екологично строителство, машиностроенето, енергетиката, цифровите технологии в производството, дома и търговията, тежка техника, хибридни коли, авиостроителство. Разбира се, както нормално, един ден преди събитието голямата повърхност на панаирното градче стартира да се приготвя за него.

Вижте по какъв начин:



Ако не сте се досетили по какъв начин се чисти Панаира един ден преди ревюто, ще ви помогнем - с духалка за листа. Не се майтапим - прахът и мръсотията от алеите на градчето се издухват. Къде ли? Добър въпрос - към този момент единствено знаем, че в дробовете на работещите тук пловдивчани и техните клиенти, които от сутринта са подложени на този прахов гнет. Облаците прахуляк, които се издигат отдолу под духалката, се реят в пространството, задушават всичко живо в близост и... се стоварват отново на земята.

С GlasNews се свързаха банкови чиновници, чийто офис е на територията на Панаира. Те към този момент са подали сигнал към Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив, като са им изпратили и фотоси, красноречиво илюстриращи протичащото се. Освен че е безумно и неуместно да се чисти по този метод, е и много неприятно, да не приказваме, че е и рисково за здравето на хората. Представяте ли си - отивате да " дръпнете " едно кредитче, само че вместо него се обзавеждате с 2 сантиметра прахуляк по облеклата и в носа ви. Гениално!

Любопитни сме какъв брой почистени алеи ще посрещнат утре сериозните сътрудници от високотехнологичния бранш и екологичното жилищно строителство. То градинската духалка че е високотехнологична, по този начин си е, но въпреки всичко...
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР